IIR Magyarország

Vezetői kommunikáció    Ügyfélszolgálat    Az új pénzmosás   Gas Pricing Expert   Fraud

 
 

.

Ön itt van: Kezdőlap Rendezvények Szektor Bank, Biztosítás, Befektetés Bank, Biztosítás, Befektetés

Bank, Biztosítás, Befektetés

Idén június 26-án lép hatályba az Új Pénzmosás elleni törvény, amely több ponton módosítja az eddigi szabályozást. A legnagyobb változást a kockázatalapú megközelítés eredményezi, amely teljes mértékben átalakítja a hitelintézetek számára az eddigi eljárásrendet.

Másik nagyobb változtatás a törvény kapcsán, hogy ezentúl a hazai közszereplőket is nyilatkoztatni szükséges, melynek megfelelően más kockázati besorolásúak lesznek ezen személyek.
Kérdés viszont, hogy vajon hol, milyen adatbázisban tudják leellenőrizni majd a piaci szereplők, hogy valóban kiemelt közszereplő-e az adott személy, aki számlát kíván nyitni?

Továbbá változik a tényleges tulajdonosi adatkör, ami az azonosítást nehezítheti meg, hiszen így nem egyértelműen lehet majd beazonosítani a személyeket.

Mindemellett jelenleg kialakítás alatt áll a tényleges tulajdonosi adatbázis, amely kormányzati koordinálást igényel majd, de jelenleg még nem látjuk, hogy ki fogja kezelni és működtetni ezt az adatbázist és ki felel majd a feltöltött adatok helyességéért?

Szintén az Új Pmt. részéről várjuk az online számlanyitás és az okmánymásolás kérdésének rendezését, amely elég sok nyitott kérdésre adna választ, melyek már régóta foglalkoztatja a szakmabelieket.

Mindezek a változások számos kérdést vetnek fel ellenőrzési, felügyeleti, valamint adatvédelmi oldalról, az eddigi eljárásrendet, belső szabályzatot is újra kell gondolniuk a piaci szereplőknek valamint az IT rendszereket is fejleszteni szükséges ennek megfelelően a tényleges tulajdonosi adatkör-változás és hazai közszereplők nyilvántartása miatt, hiszen ezek a megoldások, rendszerek támogatják majd a napi munkát.

Többek között ezeket a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokat veszi sorra rendezvényünk jogalkotói – NGM, hatósági – NAIH, hivatali - NAV, egyéb szakmai szervezetek – Magyar Bankszövetség, TEK, szolgáltatói előadások és vállalati ESETTANULMÁNYOK által választ keresve a felvetett kérdésekre.

Együttműködő partnerünk:

Bisnode

Rendezvény kezdete: 2017. Június 29. 9:00
Rendezvény vége: 2017. Június 29. 17:00
Részvételi díj: 169.000 HUF+ÁFA
Early bird határidő: 2017. május 12.
Speciális ár: A szaknappal párhuzamosan, egy helyszínen, azonos időben kerül megrendezésre a Pénzintézeti Fraud rendezvényünk. Regisztráljanak egyszerre a visszaélésekért felelős kollégával, és 10%-10% kedvezményt biztosítunk!
Helyszín: Mercure Budapest City Center

Nincsenek könnyű helyzetben most a banki fraud szakemberek. A PSD2 és az azonnali fizetési rendszer bevezetése körüli kérdések, teendők szinte lázba hozták a teljes bankrendszert. Nincs ez másként a fraud területén dolgozó kollégáknál sem, hiszen jelentős fraud vonatkozása van mindkét kérdéskörnek. Milyen fraud automatizálásnak kell beépülni a folyamatokba? Mi férhet bele egy 5 mp-es utalás ellenőrzésébe? Számos izgalmas, még megoldásra váró feladat, s bár látszólag távolinak tűnhet, de sokáig halogatni már nem lehet.
Amellett, hogy a banki alkalmazottakat, ügyintézőket a megelőzés érdekében fel kell készíteni és naprakészen kell tartani az aktuális okmányhamisítási, számlanyitási, hitelkérelmi csalásokból, valamint a humánbiztonságra fordított energia sem lankadhat, egyre nagyobb figyelmet kell szentelni a kiberbűnözésnek, hiszen az informatika és az okos eszközök térnyerésének köszönhetően jelentősen nőtt ennek kockázata, és itt még inkább érvényesül az az alapigazság, hogy a bűnözők mindig előttünk járnak.

Örökzöld témák, aktuális kihívások és néhol már futurisztikusnak tűnő megoldások egy napban a pénzintézeti fraud szakemberek számára szervezett fórumon.

Fraud + Pénzmosás
Egy helyszínen, azonos időben az Új Pénzmosás elleni törvény kihívásai szaknapunk!
Regisztráljanak egyszerre a pénzmosásért felelős kollégával,
és 10%-10% kedvezményt biztosítunk!

 • Milyen fraud vonatkozásai vannak a PSD2 bevezetésének?
 • Azonnali fizetési rendszer biztonsági követelményei
 • KYC, ügyfelek szűrésének irányelvei és a proaktív csalás-megelőzési rendszerek az azonnali fizetések tükrében
 • Új és visszatérő internetes támadási módok és azokra adható megoldások
 • Mobil alkalmazásokkal kapcsolatos visszaélések és az okos eszközök védelme
 • Rés a pajzson – a klasszikus banki termékek területén jellemző visszaélések


Együttműködő partnerünk:

Capsys

 

Rendezvény kezdete: 2017. Június 29. 9:00
Rendezvény vége: 2017. Június 29. 17:00
Részvételi díj: 169.000 HUF+ÁFA
Early bird határidő: 2017. május 12.
Speciális ár: A szakfórummal párhuzamosan, egy helyszínen, azonos időben kerül megrendezésre az Új Pénzmosás elleni törvény kihívásai rendezvényünk. Regisztráljanak egyszerre a pénzmosásért felelős kollégával, és 10%-10% kedvezményt biztosítunk!
Helyszín: Mercure Budapest City Center

2 napos intenzív szeminárium - Pénzintézeti compliance tapasztalatok esettanulmányokkal

A szeminárium témái között:

 • A Compliance funkció újragondolása
 • Összeférhetetlenség megelőzése
 • Bizalmas és bennfentes információk kezelése a gyakorlatban
 • Compliance kockázatok kezelése
 • Működőképes compliance szervezet felépítése
 • Közös kihívások a Compliance és Fraud tevékenységben, a fehérgalléros bűnözés
 • Korrupció megelőzésére szolgáló technikák – esettanulmányok
 • Hogyan építsen ki hatékony Compliance osztályt?
 • Szankciók, embargók, nemzetközi korlátozó intézkedések
Rendezvény kezdete: 2017. Szeptember 14. 9:00
Rendezvény vége: 2017. Szeptember 15. 17:00
Rendezvény ára: 249.000 HUF+ÁFA
Kedvezményes ár: 219.000 HUF+ÁFA
Early bird határidő: 2017. július 28.
IIR Magyarország Kft. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00206-2012
Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-2748

 

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.