IIR Magyarország

AgiCon    Fraud    Kártyapiac   Connected day   Beszerzés

Rendezvénynaptár

Válasszon időpontot: Naptár
Előző nap Szerda, március 21, 2018 Következő nap
9:00

Emisszió kereskedelem Üzleti Fórum - Eddigi tapasztalatok és jövőbeni tervek

Ybl Palota

2021-től kezdődően megváltozik a szabályozás a CO2 kibocsátás esetében.

Szigorodó kvótaszabályokra, növekvő kvótaárakra számíthatnak a piaci szereplők.

A jelenlegi időszak: a 2018-as év legfőképpen a felkészülésről szól majd, hogy az érintett kibocsátók megfelelően tájékozódjanak és felkészüljenek a negyedik kereskedési időszak történéseire.

Változik a kiosztások mértéke, a hazai működésben is módosulnak részletszabályok és kompenzációt, támogatást várnak az egyes iparágak képviselői.

A növekvő kvótaárak hatást gyakorolnak majd a létesítmények üzemeltetőire, a működési költségekre, ezáltal a villamosenergia árára, a versenyképességre és bizonyos stratégiai döntésekre, a beruházások várható kimenetelére.

Mindezek miatt már a 2018-tól kezdődő időszakban figyelemmel kell lenniük a változásokra az érintett piaci szereplőknek, betervezni az esetleges költségnövekedést, kockázati tényezőt.

A vállalatok nagy része csökkenti a kibocsátás mértékét, mindemellett azt is látni kell, hogy vannak olyan iparágak, ahol nem lehet tovább csökkenteni a mennyiséget, illetve figyelemmel kell lenni a kiskibocsátókra is, akiknek a növekvő adminisztratív terhek is nehézséget jelentenek.

A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők azokat a kérdéseket is megvitatják, hogy Milyen hatást válthat ki a kvóták túlzott szűkítése és/vagy azok árának drasztikus emelkedése az európai ipar és gazdaság fejlődésére.” és „Hogyan alakulhat az európai gazdaság versenyképessége ebben az esetben összehasonlítva azokkal a régiókkal, akik ilyen mértékű szűkítést nem vállalnak (USA, Kína, India)?”

Többek között ezeket az aktualitásokat,megváltozott környezeti és gazdasági viszonyokat veszi sorra rendezvényünk vállalati ESETTANULMÁNYOK és szakértői előadások által választ keresve a felvetett kérdésekre.

Együttműködő partnerünk:

Deloitte

Médiapartnereink:

Energiaporta

 

Innoteka

 

 
 
9:00

Mutatószámok és költségkontroll a termelésben Szeminárium

K+K Hotel Opera

A termelővállalatok folyamatosan rá vannak kényszerülve a hatékonyságnövelésre: az alapanyagárak sok esetben nőnek, a selejtszámot csökkenteni kell, a piaci verseny erősödik. Ilyen körülmények között melyek azok a tényezők, amelyek ismeretében illetve javításával nagyobb termelékenységet lehet elérni?

Képzésünk az alábbi témakörök mentén nyújt támogatást a termelővállalatok számára:

  • Az üzemi mérőszámok szerepének jelentősége a folyamatos fejlődés alapjaként
  • Termelési költségek és költségszintek
  • A készletgazdálkodás szerepe a termelésben
  • Kihasználtság, és más termelési mutatók egy autóipari beszállító multinál
  • A szállítás és a termelés összefüggései
  • Termelékenység a selejt és az előírások tükrében
  • Technikai beruházások finanszírozása kontra humánerőforrás
  • Élenjáró technika hagyományos és korszerű alapokon - vegyünk vagy felújítsunk?

 

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.