IIR Magyarország

AgiCon    Fraud    Kártyapiac   Connected day   Beszerzés

Rendezvénynaptár

Válasszon időpontot: Naptár
Előző nap Szerda, március 28, 2018 Következő nap
9:00

Pénzmosás változások az Új Pmt. alapján

Tavaly június 26-án hatályba lépett a Pénzmosás elleni törvény.

A törvényhez kapcsolódóan több jogalkotói és felügyeleti rendelet jelent meg azóta, mely segíti a piaci szereplőket abban, hogy megfelelhessenek az elvárásoknak.

A rendezvényen bemutatásra kerül a négy pillér és az ezek közötti kapcsolódások, összefüggések fontossága (Törvény, NGM rendelet, Felügyeleti útmutatók, Szolgáltatói belső szabályzatok),az új törvénnyel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok jogalkotói oldalról, kiemelve azokat a gyakori kérdéseket, melyek a legtöbbször felmerülnek a piaci szereplők részéről.

Mindemellett szaknapunkon foglalkozunk a februárban megjelenő Magyar Nemzeti Kockázatértékelés kiemelkedő sarkalatos pontjaival, ennek kapcsán a minisztérium előadása nyújt segítséget abban, hogy a piaci szereplők a megjelenést követően 45 nappal elkészíthessék saját vállalati kockázatértékelésüket.

Továbbá rendezvényünkön megválaszolásra kerülnek a kiemelt politikai közszereplők szűrése kapcsán felmerülő kérdések, többek között az, hogy Ki számít PEP-nek?”,„Milyen módon lehet meggyőződni a közeli hozzátartozónál arról, hogy az adott személy PEP, vagy nem PEP?” és az is, hogy jelenleg „Milyen hatósági megkeresések vannak?”

Továbbra is várják a piaci szereplők a tényleges tulajdonosi azonosítást segítő tényleges tulajdonos adatbázis létrejöttét, működésének részleteit. Az eddigi vállalati tapasztalatok segítséget eligazodni más vállalatok pénzmosásért felelős szakembereinek az azonosítás és ellenőrzés kérdéseiben, eleget téve az adatvédelmi előírásoknak, így megfelelve a jogalkotó és a NAIH elvárásainak is.

Többek között ezeket a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokat veszi sorra rendezvényünk jogalkotói – NGM,hatósági – NAIH, hivatali - NAV, egyéb szakmai szervezetek – Magyar Bankszövetség, Fővárosi Főügyészség, tanácsadói előadások és vállalati ESETTANULMÁNYOK által választ keresve a felvetett kérdésekre.

Együttműködő partnerünk:

  

 

 

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.